четвер, 9 серпня 2012 р.

Посмертний "Концерт для групи з оркестром" Джона Лорда вийде у вересні

25 вересня на лейблі Eagle Rock Entertainment буде випущений посмертний альбом Джона Лорда "Concerto For Group And Orchestra", повідомляє Blabbermouth.net.
Цей твір було написано клавішником Deep Purple і виконане групою живцем в супроводі симфонічного оркестру в лондонському "Альберт-Холі" у вересні 1969 року. Слідами цього виступу було видано концертний альбом.
У 1999 році Deep Purple повторно виконали "Концерт для групи з оркестром" в "Альберт-Холі" в честь 30-річчя пластинки. А в 2000-2001 роках група вирушила в концертне турне з цією програмою. Після відходу з Deep Purple Джон Лорд ще більше 30 разів виконував "Концерт" з різними оркестрами та виконавцями по всьому світу.
Нинішня версія "Концерту для групи з оркестром" є першим студійним виконанням твору. У записі платівки, що проходила на студії Abbey Road, разом з Джоном Лордом брали участь вокаліст Iron Maiden Брюс Дікінсон, Джо Бонамасса з Black Country Communion, гітарист Deep Purple Стів Морс, а також Королівський ліверпульський філармонійний оркестр під управлінням Пола Манна.
Джон Лорд помер 16 липня 2012 року в Лондоні на 72-му році життя. В останні роки музикант страждав від раку підшлункової залози.

Немає коментарів: